maandag, oktober 08, 2007

picture by Ninah Pixie

Wanneer was het? De vorige maand alweer? Toen was er bezoek uit California, niet speciaal voor mij, maar we waren wel blij elkaar te ontmoeten na hevig internetverkeer. Ninah Pixie en haar grote man dAS waren speciaal overgevlogen om hier hun teepartymijmermuziek te spelen.

Ze wonen in een klein huisje met uitzicht op San Francisco en de baai. Daar is het altijd zomer. En me dunkt dat de lucht vol is van zachte strelingen. Nee, dan Berlijn in de herfst. Het regent gouden bladeren terwijl ik door de straten fiets.

Op de foto draag ik de hoed van Ninah, een geschenk dat een plaats in mijn huiskamer heeft gekregen en als piedestal voor mijn sleutels en mobieltelefoon dient. Die ik inderdaad niet meer kwijt raak. Naast mij is Debotschka S. Conundrums Erika, een Turijnse uit London. Te zamen met haar vriendin spelen ze een soort Harry Potter weigert eindelijk om noch langer in die stomme reeks verhalen te figureren muziek. Erika kan heerlijk lijzig spreken, alsof de woorden een soort zoete spek zijn en zo langegerekt mogelijk de mond verlaten, anders mis je iets van de smaak.

Ook die woorden zijn op de foto te zien.