woensdag, december 14, 2005

Men heeft van Basten en Schip in de kuip betrapt met een zak friet in de handen terwijl ze naar Feijnoord PSV keken. Het was een puntzak. Ik vraag mij af of het zo'n rood-wit geblokte zak is geweest of een effen witte. Ik vind het overigens wel opmerkelijk dat ze daar de friet in een puntzak doen en niet op de plastic witte schaaltjes. Zouden ze daar dan ook zo'n houten vorkje bijdoen, zo eentje met twee tandjes. En dan zo'n grote kiebel mayonaise erop dat je je eerst daar doorheen moet eten voordat je bij de friet bent. Het laatste frietje zat altijd onder in de punt vast, als je die probeerde te pakken kreeg je mayonaise aan je mouw. Van Basten zal wel het puntje afgescheurd hebben om dat laatste frietje te pakken te krijgen.

Ik heb nog behoorlijk zitten zappen voordat ik eindelijk mijn rust bij een zender vond. De BBC is wel degelijk maar vind ik steeds saaier worden. Die Schot versta ik niet en met ondertiteling is het helemaal hopeloos. De belg was afwezig, de Duitser was irritant met de voice-over bij het Engels mondeling. Dus voorlopig de Hollander maar gekeken. Van Gelder vind ik ondertussen wel erg klef worden en is mij te familiaal.
Na de loting was er een samenkomst voor zes heren. De Nederlandse bondscoaches met van Gelder en Cruijff.
Van links naar rechts, van Gelder, Cruijff, van Basten, Advocaat, Beenhakker en Hiddink.Tussen hen in een grote lange tafel, geen stoelen. De stoelen hadden de Argentijnen al ingepikt, zij nababbelden olv Bilardo naast de Nederlanders, slechts gescheiden door het blikveld van de camera. De Argentijnen hadden alleen stoelen, de Hollanders hadden de tafel.
Ned-Arg (rust) 1-1
Cruijff en van Basten stonden er echt bij als vader en zoon. Ik heb ooit eens gelezen dat van Basten in Barcelona bij Cruijff op bezoek was en dat ze toen samen vanuit de woning van Cruijff naar Nou Camp zijn gereden. Samen op de scooter, van Basten achterop. Die houding stralen ze nu nog steeds uit. waarschijnlijk zijn ze samen op de fiets terug naar het hotel gegaan. Cruijff achter het stuur vanzelfsprekend en van Basten met bratwurst achterop.

Nederlandse bondscoaches verschijnen in het algemeen met een kopje koffie in beeld, meestal is men nog aan het roeren terwijl alvast de vraag gesteld wordt. Na de vraag volgt eerst een eerste slok en dan pas het antwoord. Die avond was er geen koffie voor handen, er was helemaal niets te drinken. Alleen een schaal met broodjes die ook dankbaar door de Argentijnen werd aangenomen. Later pobeerden de Argentijnen nog in te breken tijdens de uitzending. Ze tikten Guus en Leo op de schouder om enkele vragen te stellen, beide bedankten vriendelijk en Jack ging onverstoorbaar door. Jammer, gemiste kans om de Argentijnen bij de uitzending te halen.
Ned-Arg (eindstand) 2-2

Geen opmerkingen: