maandag, december 19, 2005

Dirk Kuijt luistert naar muziek van Jan Smit, voorheen Jantje Smit. Ik kan mij dat wel voorstellen, Dirk is schilder geweest en het levenslied doet het goed in bouwvakkerskringen. Hij is echter niet de enige voetballer die naar Jan Smit luistert, zijn collega's bij Feijenoord, Ajax en PSV zijn ook bekend met het repertoire van de Volendammer. Zelfs bij het Nederlands Elftal wil iemand nog wel eens een Jan Smit in de bus draaien. Waren The Cats niet de favorieten van het elftal van '74?

Het is weer eens wat anders dan de "gangstarap" die in de kleedkamer uit de ghettoblasters knalde. De Boertjes zullen indertijd wel een poging hebben ondernomen om de nieuwste moves van Kluivert en Davids te overtreffen maar ik denk dat met name Danny Blind (hoog Hazes gehalte) deze muziek de oren uitkwam. Het kan zomaar een conflict veroorzaken en voor je het weet zit er een international op het vliegtuig naar huis. Het verbaast mij ook niet dat van der Sar (ook Hazes) in die dagen bij penalties steevast de verkeerde kant opdook, hij wilde gewoon naar huis.
Jan Smit zal de teamgeest zeker ten goede komen. Zeker als je weet dat karaoke een favoriet tijdverdrijf is van onze internationals. Jan is beter te karaoken dan R Kelly. Ook hoeft men zich nu niet vreemd te gedragen tegenover pers en publiek, Jan Smit draagt de 'doe maar gewoon dan ben je gek genoeg' houding uit. Daar hoort geen goud of zonnebrillen bij.

Khalid Boularouz heeft een Bentley gekocht, zou hij het wel begrepen hebben? Ok, als Drogba met zijn polaroidje aankomt dan kan hij een achterbank vol met dikke tieten tonen. Maar ik denk niet dat van Basten hier gelukkig mee is. Khalid schijnt wel de gangmaker te zijn, hij kan goed imiteren, presentatoren hebben zijn voorkeur. Bij de karaoke zal hij beslist zijn portie Jan Smit niet aan zich voorbij laten gaan.
Ik zie nu nog een overeenkomst met '74, in die tijd waren ook de heren van de pers de gebeten hond, later is dat overgeslagen op de bobo's. Het ziet er nu naar uit dat de pers in de zomer enorm op de hak genomen gaat worden.
Als Nederland in de volgende ronde zit dan zal dit beslist gepast gevierd worden in het hotel.
Jan Smit zal daar uiteraard niet ontbreken, als hij slim is dan gaat hij nu als de gesmeerde bliksem werken aan de oranjeplaat. Naast Jan zal een cabaretier optreden. Maar wie? Hans Teeuwen is de grote favoriet bij de spelers, maar hij is op sabbatical voor onbepaalde tijd. Ik denk dat het Najib Ahmali zal worden. Hij was onlangs bij Barend en van Dorp en vertelde dat hij van zijn alcoholverslaving af was. Ik denk dat zoiets het wel goed doet bij het publiek, bovendien is hij grappig en, zoals hij zelf al aangaf, hij is een rolmodel. Want het feestje moet natuurlijk wel correct en stichtend zijn.

Sjef